Om oss

Om oss

Orion Diagnostica er ledende innen in vitro-diagnostikk med fokus på pasientnær diagnostikk. Vi utvikler, fremstiller, og markedsfører hurtige og nøyaktige diagnostiske tester og testsystemer, som er enkle i bruk til helsevesenet, spesielt primærhelsetjenesten.

Våre produkter har i mer enn 40 år gitt rask hjelp til helsepersonell ved valg av behandling og riktig diagnose. Vårt globale fotavtrykk dekker mer enn 60 land hvorav 90 % av salget i det internasjonale markedet. Våre flaggskip-produkter er
QuikRead® og QuikRead go® og det er nær 50 000 instrumenter i bruk globalt. Vi er rundt 300 ansatte med hovedkontor i Espoo, Finland. I 2018 hadde vi en omsetningen på 53 mill. Euro. Orion Diagnostica Oy er eid av investorselskapet Axcel Management A/S, et ledende nordisk privat investeringsselskap.

Flaggskipet vårt, QuikRead go®-systemet, måler C-reaktivt protein (CRP) i små blodprøver fra fingertuppen og presenterer resultatene i løpet av bare to minutter. Leger kan bruke CRP-tester som støtte under pasientkonsultasjoner for å skille mellom bakterielle infeksjoner og virusinfeksjoner og dermed rasjonalisere antibiotikabehandlingen. I QuikRead go -serien finner vi også CRP+Hb, wrCRP, wrCRP+Hb, easy CRP, Strep A og iFOBT (fekalt okkult blod) tester.

Testene våre for hygieneovervåking gir bedrifter og institusjoner muligheten til å påvise kontaminasjon av mikroorganismer og produktrester, samt å overvåke effekten av rengjørings- og desinfiseringsrutinene.

Vi selger våre egne produkter til globale kunder innenfor helsetjenester og hygieneovervåking gjennom egne salgsenheter og et distribusjonsnettverk. I tillegg distribuerer vi også produkter fra andre anerkjente produsenter av diagnostiske verktøy.

Verdier, oppgave og mål

  • Verdier
  • Oppgave og mål